Barion Pixel

Szürkemarha szalámi – csemege

19 000 Ft

Termék neve: Kistermelői Szürke marha szalámi – több száz éves tradicionális íz
A Kiskunsági Nemzeti Parki védjeggyel rendelkezik

Kiszerelés: egyéni

Az ár 1 kg termék ára.
Ideiglenes készlethiány miatt előrendelést felveszünk!
Összetevők: szürke marha hús, szalonna, fűszerek
Allergén: nincs

A kézműves termékeink kóstoló pontja a hamisítatlan pusztai környezetben- a Pro Turismo díjas, és „Az
év kiváló szállása ” díjas: Gedeon Tanya Panzió

No longer available for pre-ordering

Kategória: Product ID: 31

Leírás

Történelmi útvonal mellett rideg tartásban élnek a szürkemarháink pont úgy, mint ahogyan azt őseink tartották. Állataink ENAR azonosítóval rendelkeznek. Minden egyes szál szaláminkon szerepel a felhasznált állat egyedazonosítója. A magyar szürke szalámi tartja az ősi helyi házi ízeket, tradíciókat.

Takarmányozásuk, életterük, rideg tartásuk biztosítja a kiváló, minden természetellenes anyagtól mentes húsminőséget, mivel gyógynövényeket is legelnek a mezőkön, a stresszt pedig hírből sem ismerik. A termék tartalmában és formájában a leginkább tartja a helyi tradíciókat. Természetes bélbe töltött, tetszetős megjelenésű, tömör, vágásérett, jól szeletelhető, egyenletes fűszereloszlású, minden idegen anyagtól mentes. Jellegzetes, harmonikus íze, kellemes , nem hivalkodó fűszerezése a régi, alföldi házi szalámik emlékét idézik a fogyasztóban. A vevői igények szerint rendelkezünk csípős és csemege szalámival.  Alapanyagait tekintve ha szalámiról mondunk véleményt, akkor egészségesebbet aligha lehet készíteni.

Bővebben:

Történelmi tény, hogy a XIII-XVII. században, a marhakereskedelem fénykorában, a jakabszállási és a bugaci pusztáról esetenként 800 marhát számláló gulyákban, lábon hajtották a magyar szürke marhákat a mai németországi Bamberg vágóhídjáig. A történelmi bambergi vágóhíd előtt ma is áll egy bronzból készített, szürke marhát ábrázoló emlékmű. Ezt a német város levéltárából megkért anyagaink bizonyítják. Az utat, melyen megindították a marhákat Németország felé, a mai napig „Hajtó útnak” hívják és az átlagtól teljesen eltérően 16 méter széles földútként tartják nyilván.

Az én szürke marháim ennek az útnak a szélében legelnek több mint egy évtizede.

A szilaj, robosztus felépítés, a vázizomzat egyértelműen az őstulok-rokonságot erősíti.

A termék rendelkezik a Bács-kiskun Megyei NAK „Homokhátsági” védjegyével, illetve a Kiskunsági Nemzeti Park védjegyével, valamint a „Kamra-Túra” és a „Háztájit az asztalra” program ajánlásával.

Különleges képességekkel rendelkező szürke marháinkat tovább képeztük, és filmcsillagok lettek: https://www.youtube.com/watch?v=Whx5ZqzilWM

További információk

Tömeg 500 g