Barion Pixel

Kistermelői Zöldspárga őrlemény

5 800 Ft

100%-ig természetes Zöldspárga őrlemény
Kiskunsági Nemzeti Parki védjeggyel rendelkezik

Nettó tömeg: 100 g
Felbontás után száraz, hűvös helyen tartandó!
Allergén: NEM tartalmaz

Engedély szám: 2 T 20 68

Készleten

Leírás

A 100% tiszta zöld spárga  őrlemény tartalmaz:

Makro-és mikroelemek Mértékegység Mért érték
Fehérje g/100g 17,7
Calcium g/100g 0,50
Foszfor g/100g 0,38
Magnézium g/100g 0,15
Kálium g/100g 2,96
Natrium g/100g 0,18
Mangán mg/kg 38
Vas mg/kg 1281
Réz mg/kg 19
Cink mg/kg 51
Fehérjealkotó aminosav

Aszparginsav

 

g/100g

 

52

Mezőgazdasági Vizsgáló és Termékminősítő Laboratórium jzk.

Egy minden adaléktól mentes, 100%-ban tiszta zöldspárga őrlemény.

Kilónyi friss spárga mennyiségek 100g termékben. Koncentrált beltartalom, vitamin és ásványi anyag forrás. A spárgát az emberiség már évezredek óta ismeri, és fogyasztja. A Görögök már 2500 évvel ezelőtt is ismerték- konyhai célokra is kiváló, de elsősorban gyógynövényként használták, mert:

  • A spárga gazdag ballasztanyagokban, jelentős a B1-, B2-, C-, E-vitamin, cink, kálium, folsav, vas, nátrium, kalcium, szilícium és fluor tartalma.
  • A zöldspárga klorofillban gazdag és több benne a C-vitamin és a karotin, mint világos változatában, ezért értékesebbnek számít.

A spárga mint gyógynövény

Lúgos tartalma miatt mindenkinek ajánlott a fogyasztása, mert helyreállítja a vér savas-lúgos egyensúlyát. Ez a tulajdonsága az asparagine nevű lúgnak köszönhető, amiből nagy mennyiséget tartalmaz. Jótékony hatással van a szívre, májra, lépre, tüdőre, tisztítja a bőrt, valamint természetes vízhajtó. Folyamatos fogyasztása enyhíti a reumatikus fájdalmakat és a köszvényes tüneteket. Azáltal, hogy hat a mirigyekre, serkenti az anyagcserét.

Kíméletesen tisztítja a bélrendszert, serkenti a bélműködést. Szaponin tartalma csökkenti a vérzsír szintet és javítja a bélben a létfontosságú HDL-koleszterin arányát, ami fontos szerepet játszik a szív és a keringés védelmében.

„ Az L- aszparaginsav a fehérjealkotó 20 alfa-aminosav egyike. Szerepe van a központi idegrendszer védelmében, az agyban fontos neurotranszmitter (ingertületátvivő). Segíti a hangulatingazdozások elkerülését, így meg tudja előzni az extrém idegesség és az extrém nyugalom
kialakulását is. Szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében is, részt vesz az ammónia eltávolításában.

Ezért intenzív illatú lesz a vizelet, ami igen jó jel. Növeli a szívizom működését, javítja a sportteljesítményt, növelheti az állóképességet akár 80%-kal is. Az aszparaginsav energia forrás az agyban található neuronoknak. Energia szabadul fel mikor aszparginsav jut a szervezetbe. Több depressziós betegnél megállapították, hogy nagyon alacsony az aszparaginsav szintjük a szervezetükben.”

Források:

Braverman, Eric R.  The Healing Nutrients Within.  Keats Publishing, New Canaan, Connecticut, USA.  1997:277.
Pipalova, I., et al.  The effect of dietary administration of aspartic acid on thymus weight in C57 black mice.  Experientia.  36(7):874-875, 1980.
Bucci,  L. R.  Nutrients as Ergogenic Aids for Sports and Exercise.  CRC Press, Boca Raton, FL, USA.  1993:45–47.
Block, W.  Male makes the difference.  Life Enhancement.  October 1999:17-22.

Zöldspárga őrlemény konyhai alkalmazása:

A zöldspárga felhasználhatóságának igazán csak a fantázia szab határt. A krémleves készítésétől a saláták, főzelékek ízesítésén keresztül szószok, öntetek, pácok ízesítéséig széles a paletta.

Ízlés szerinti a mennyiség, mellyel ízesíthetünk, ezáltal nagyon gazdaságos a kiszerelés.

A vevői visszajelzések alapján a terméket nem csupán a fent említett módon használják, hanem csapott teáskanálnyi mennyiséget /3-4g / tesznek naponta nem forró teába, joghurtba, vagy egyéb folyadékba és így fogyasztják. Figyelembe véve a koncentráltan jelenlévő beltartalmat, mindenképp előnyös felhasználása ez a terméknek.

További információk

Tömeg 100 g
Allergén:

Nem tartalmaz

Alkalmazása:

Felbontás után száraz, hűvös helyen tartandó!